l

KINGPOLIS VERZEKERING

Kingpolis fietsverzekering in het kort.
De fietsverzekering sluit u af in de winkel waar u de fiets koopt. Uw fiets is verzekerd vanaf het moment dat u de fiets meeneemt uit de winkel. U hebt hierbij de keuze uit twee dekkingen:
 
Diefstal
• wanneer een diefstalclaim wordt toegewezen, kunt u een vervangende fiets uitzoeken ter waarde van het verzekerde bedrag
• geen eigen risico
• geen afschrijving

Let op! In geval van diefstal dient u altijd aangifte te doen bij de politie. Het door hen opgemaakte proces-verbaal heeft u nodig om in aanmerking te komen voor uitkering! U moet zo snel mogelijk aangifte doen, in ieder geval binnen 5 dagen. Tegenwoordig kunt u ook online aangifte doen, 24-uur per dag! Klik hier om online aangifte te doen bij de politie.

Cascoschade
• dekking bij schade aan uw fiets door van buitenkomende oorzaken, zoals bijvoorbeeld schade door een val of een ongeval
• slijtage van de fiets en onderdelen is niet verzekerd
• eigen risico van € 25,- per cascoschade
• (Elektrische fiets) schade aan de accu is beperkt verzekerd, natuurlijk geldt bij aanschaf wel normale fabrieksgarantie

Pechhulp
Indien u pechhulp hebt meeverzekerd kunt u een beroep doen bij pech op de diensten van VHD. Kortom als u onderweg strandt, zelfs ten gevolge van de lekke band (maximaal 3 keer per jaar) dan wordt u opgehaald en naar keuze bij de winkel of bij u thuis met fiets vervoerd!


Verhaalsrechtsbijstand
Indien u ten gevolge van een ongeval met de fiets letselschade hebt opgelopen, dan helpen wij u deze schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. De fietser wordt in de wet gezien als de “zwakkere verkeersdeelnemer”. Dat betekent dat er een goede kans is dat u uw (letsel-)schade kunt verhalen, daarbij helpen wij u graag.

Hier vindt u de toepasselijke voorwaarden:
Kortlopende fietsverzekering voorwaarden 13-07
Voorwaarden versie 11.01
 
Wat te doen bij schade aan uw fiets?
Schade aan uw fiets of diefstal van uw fiets is altijd erg vervelend. Met een fietsverzekering van Kingpolis helpen wij u snel weer op weg.
De stappen bij schade aan uw fiets:
1. Uw rijwielhandelaar maakt een taxatie van de herstelkosten.
2. Indien de herstelkosten minder dan euro 200,- bedragen kunt u de fiets direct laten maken. U of uw rijwielhandelaar meldt de schade bij Kingpolis middels het schadeformulier.
3. Wanneer de geschatte kosten meer dan euro 200,- bedragen beoordeelt de kingpolis de schade. Na goedkeuring kunt u de fiets laten repareren. U meldt hiervoor de schade bij kingpolis.
4. U kunt de schade melden met behulp van het schadeformulier wat u hieronder kan downloaden en deze ingevuld (online) opsturen naar Kingpolis.
5. Kingpolis zorgt ervoor dat de financien met de rijwielhandelaar worden geregeld. U hoeft dus geen geld voor te schieten, u betaalt alleen het eigen risico van euro 25,- aan de rijwielhandelaar.

Schadeformulier:
Klik hier om het schadeformulier te downloaden
 
Procedure bij diefstal
Schade aan uw fiets of diefstal van uw fiets is altijd erg vervelend. Met een fietsverzekering van Kingpolis helpen wij u snel weer op weg.
De stappen bij diefstal van uw fiets:
1. Na ontdekking van de diefstal van uw fiets doet u aangifte bij de politie.
2. Aangifte doen kan ook online,
3. Verder heeft u de twee originele sleutels nodig en een kopie van de polis en de aankoopbon
4. Hiermee kunt u naar de rijwielzaak gaan waar u de fiets heeft gekocht. Deze rijwielzaak regelt de schade dan verder met ons.
5. Of u kunt de sleutels met de overige stukken naar ons sturen. Dit kan naar ons postadres. Wij adviseren om de envelop met de sleutels aangetekend versturen.

Postadres
King verzekeringen B.V.
Postbus 148
8530 AC Lemmer
Kingpolis is onderdeel van Europeesche Verzekeringen.