l

GLS PAKKETSHOP

Gemakkelijk, voordelig en snel uw pakketten verzenden en ontvangen. Dat kan in de GLS Pakket Shop, welke als servicepunten in bestaande winkels ingericht zijn. GLS is een van de drie grootste pakketdiensten van Europa. Maak gebruik van het eenvoudig en betrouwbaar verzenden van uw pakketten met GLS.
 
• Wij bezorgen uw pakket binnen één werkdag overal in Nederland
• In de rest van Europa bezorgen wij met hetzelfde gemak
• Uw pakket is standaard tot maximaal € 500,- verzekerd*
• Duidelijke prijsstelling
• Uw pakket is altijd te volgen met het nummer op uw verzendetiket
• Standaard handtekening voor ontvangst
*met een eigen risico van € 50,-

Pakketten versturen
De GLS Pakketshops hanteren een uniek systeem voor het berekenen van de prijs van het te versturen pakket. De prijs voor het verzenden van een pakket is namelijk gebaseerd op volume in plaats van op gewicht. Er zijn vijf maten – en dus vijf prijsklassen – te onderscheiden.

Prijzen en verzendrichtlijnen
Met het speciale meetlint meet u de langste en kortste zijde van het pakket. U ziet direct in welke prijsklasse uw pakket valt: XS, S, M, L of XL. Wel geldt: het gewicht van elk pakket, ongeacht de omvang, mag niet meer dan 32 kilo bedragen.
Kijk hier voor prijzen en bepalingen voor het versturen van pakketten naar Nederland en de Europese Unie. Let op ! Dit zijn de tarieven voor het versturen van pakketten vanaf een GLS Pakketshop.

Pakketten ophalen
Ophalen/ Pakketshop als alternatief afleveradres
Het kan voorkomen dat de GLS chauffeur een pakket niet op een afleveradres kan bezorgen, bijvoorbeeld omdat de ontvanger niet thuis is. Om u de mogelijkheid te bieden uw pakket alsnog snel in uw bezit te krijgen, kunt u er voor kiezen om deze bij de dichtstbijzijnde Pakketshop te laten afgeven. Zo kunt u, of een door u gemachtigde persoon, het pakket ophalen wanneer het u uitkomt.

Een pakket wordt alleen meegegeven op vertoon van het Niet Thuis Bericht of e-mail bevestiging en een geldig legitimatiebewijs. Het pakket dient binnen vijf werkdagen bij de Pakketshop te worden opgehaald. Mocht het pakket niet worden opgehaald, dan neemt de GLS-chauffeur het weer mee en wordt het pakket retour afzender gestuurd.

Zie ook GLS-Info voor meer informatie.